2 0 0 7
Αισίως, φτάσαμε την ιστορική αναδρομή μας στο 2007. Χρονιά καθοριστική. Καλέσαμε τους Χανιώτες οινοποιούς και σε συνάντηση που είχαμε με όσους τελικά προσήλθαν, ανακοινώσαμε οτι προτιθέμεθα να οργανώσουμε τη χρονιά αυτή Παγκρήτιο Οινικό Γεγονός με θέμα τον Κρητικό Οίνο .Το όλο εγχείρημα το ονομάσαμε Οινοκρητικά.

Με συνδιοργανωτή την τότε Νομαρχία Χανίων και τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να τα εγκαινιάζει μονιάσαμε κάτω από την ίδια στέγη (Μεγάλο Αρσενάλι Χανίων-ΚΑΜ) τους οινοποιούς των Χανίων μεταξύ τους αλλά και με τους οινοποιούς όλης της Κρήτης διοργανώνοντας και Έκθεση Κρητικού Οίνου κάτω από έναν πολύ πρωτοπόρο θεσμό (ΟΙΝΟΚΡΗΤΙΚΑ).

Τα Οινοκρητικά συμβόλιζαν την ενότητα όλης της Κρήτης στην παραγωγή και τυποποίηση και κυρίως την προβολή του Κρητικού Οίνου σε μια δύσκολη για τη λέξη ‘’ενότητα’’ εποχή, τότε που ακόμα η Κρήτη ήταν «χωρισμένη» σε δύο μέρη (Διαμάχη για ΚΤΕΛ-ΕφΕΤΕΙΟ Κρήτης). 


Μάλιστα η ιδέα που είχαμε ήταν να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Οινοκρητικών και επίσημη γευσιγνωσία Κρητικών Οίνων από 16 δημοσιογράφους Οίνου της ΕΛΔΟΙΝ οι οποίοι είχαν προσκληθεί για το λόγο αυτό. Η επίσημη γευσιγνωσία φιλοξενήθηκε στα κελάρια της Μονής Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων και έλαβαν μέρος όλα τα παρευρισκόμενα οινοποιεία. Στα πρώτα αυτά Οινοκρητικά είχαν λάβει μέρος 34 Οινοποιοί. 

 

2007